Grilované párky se slaninou
4 tenké párky 100 g ementálu 16 tenkých plátků prorostlé slaniny
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
4 tenké párky 100 g ementálu 16 tenkých plátků prorostlé slaniny
200 g žampiónů 8 vajec (2 na 1 omeletu) 100 g sýra 2 cibule olej na smažení 1/2 lžičky kmínu, sůl 1 rajče, zelená petrželka
1 menší sklenice hrášku ve sladkokyselém nálevu (370 ml) 150 g měkkého salámu 1 sterilovaná okurka 100 g tvrdého sýra 1 majolka (100 g) menší cibule hořčice, ocet, cukr, pepř, sůl
500 g brambor 100 g tvrdého sýra 50 g másla 2 žloutky 1/4 l mléka 2 housky sůl zelená petrželka
1 větší celer 2 mrkve 1 cibule 2 trojúhelníky taveného sýru 100 g šunky majolka citronová šťáva nadrobno nakrájená pažitka
4 plátky kuřecích prsou 40 g tvrdého sýra 40 g nivy 1 malá cibule 40 g anglické slaniny 50 g tvrdého salámu 2 malé kyselé okurky 2 větvičky máty 1 vejce 1-2 stroužky česneku sůl nebo grilov. či jiné koření
Obarvená či jinak vyzdobená vejce natvrdo pro velikonoční stůl či pomlázku můžeme pak spotřebovat tak, že si tato vejce naplníme, např.: 1. šunkovou pěnou: 8 natvrdo vařených vajec 200 g šunky nebo šunkového salámu 4 lžíce smetany nebo mléka 100 g másla nebo Ramy 1 lžička sladké papriky sůl, pepř, sekaný libeček nebo petrželka 2. […]
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress