Mariánskolázeňské švestkové knedlíky
1 kg strouhaných uvařených brambor švestky 80 g másla + máslo na přelití knedlíků 4 žloutky sůl 1 lžička prášku do pečiva polohrubá mouka trochu strouhanky a mletého cukru na posypání knedlíků
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1 kg strouhaných uvařených brambor švestky 80 g másla + máslo na přelití knedlíků 4 žloutky sůl 1 lžička prášku do pečiva polohrubá mouka trochu strouhanky a mletého cukru na posypání knedlíků
Během pečení nemícháme! 2 kg švestek 1/2 kg cukru krupice 2 lžíce octa 1/2 lžičky mleté skořice 4 lžíce rumu 3 utlučené hřebíčky
Vyzkoušejte chutné lidové jídlo z Jestřebích hor! 1 kg brambor 250 g hladké mouky 1 vejce 500 g jablek (hrušek, švestek bez pecek) 2,5 dl mléka sůl trochu cukru 60 g másla na vymazání pekáče
640 g polohrubé mouky (+na vysypání pekáče) asi 4 dl mléka 3 žloutky 1 celé vejce 70 g cukru moučka (+ trošku na pocukrování buchet) 250 g másla kůra z 1/2 citronu špetka soli 40 g droždí asi 1/2 kg vypeckovaných švestek 1 sáček vanilkového cukru 2 sáčky skořicového cukru
dobře zralé švestky
1 kilogram protlaku (stejný díl méně zralých jablek, vyzrálých švestek a hrušek) 500g cukru trochu kyseliny citronové (nemusí být)
Těsto: 200 g hladké mouky 100 g másla 2 žloutky 1/2 šálku mléka 10 g droždí špetka soli Nádivka: 150 g mletý mák šálek mléka cukr moučka nastrouhaná citrónová kůra trochu rozdrcených dětských piškotů Na koláč: 500 g švestek
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress