Játrové knedlíčky
100 g hovězích jater 1 houska 1 bílek nebo 1/2 vejce kousek cibule stroužek česneku 1 lžíce hladké mouky 2 lžíce strouhanky sůl, pepř majoránka
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
100 g hovězích jater 1 houska 1 bílek nebo 1/2 vejce kousek cibule stroužek česneku 1 lžíce hladké mouky 2 lžíce strouhanky sůl, pepř majoránka
100 g mletého masa (hovězí a vepřové) 1/2 housky 2 lžíce mléka 1 vejce 10 g másla nebo sádla 1 lžička hladké mouky pepř a sůl 1 – 2 lžíce strouhanky
800 g vepřové pečeně nebo kýty 4 vejce 150 g brynzy 50 g šunky 2 lžíce másla sůl. mletý pepř několik snítek zelené petrželky Na obalení: hladká mouka vejce strouhanka olej na smažení citrón na ozdobení
4 housky (nebo jiné bílé pečivo) 1 hrnek mléka švestková povidla 1 lžíce rumu 2 vejce strouhanka tuk na smažení skořicový cukr (nebo jen moučkový) na posypání
dýně (asi 600 g) 1 lžička mletého koriandru 1/2 lžičky chilli sůl hladká mouka 2 vejce strouhanka tuk na smažení
4 pórky (pouze bílá část) 2 vejce 2 – 3 lžíce mléka sůl hladká mouka strouhanka olej
Uzené kotlety(množství podle počtu porcí) vejce hladká mouka strouhanka olej na smažení
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress