Hovězí dušené s houbami
4 plátky z hovězí kýty 50 g sádla 1 cibule 100 g hub (čerstvých nebo zmražených) 2 dl smetany petrželka sůl 1 lžíce hrubé mouky
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
4 plátky z hovězí kýty 50 g sádla 1 cibule 100 g hub (čerstvých nebo zmražených) 2 dl smetany petrželka sůl 1 lžíce hrubé mouky
1 šalotka (nebo menší cibule) 50 g másla 40 g hladké mouky 400 ml zeleninového vývaru 100 ml smetany sůl, pepř asi 2 lžíce hořčice cukr podle chuti hrst nasekané pažitky (nebo natí z jarní cibulky) 6 vajec
1/2 květáku 3 mrkve 1 malá plechovka sterilovaného hrášku 50 g másla 1 lžíce hladké mouky sůl 1/8 l smetany
1 velký květák 1 cibule 50 g másla 1 lžíce hladké mouky sladká paprika špetka muškátového květu sůl 1/8 l smetany
Tekutá dobrota pro příjemné posezení . 600 ml mléka 100 g kvalitní hořké čokolády (postačí i čokoláda na vaření) 1 vanilkový cukr cukr na doslazení podle vlastní chuti 100 ml smetany 33%
1 balení špenátu 1 balení špaget 500 g mletého masa 3 stroužky česneku 1 vejce 1 smetana cibule vejce sůl, pepř strouhanka na vysypání plechu
3/4 kg roštěnek 1/4 kg cibule 1/2 l sladké smetany sůl, pepř
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress