Houbová smetanová polévka
3/4 l vývaru z kostí (nebo voda a 1/2 kostky masoxu) 1/2 l sladké smetany 100 g čerstvých (nebo 50 g sušených) hub 50 g másla 60 g hladké mouky 1 žloutek
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
3/4 l vývaru z kostí (nebo voda a 1/2 kostky masoxu) 1/2 l sladké smetany 100 g čerstvých (nebo 50 g sušených) hub 50 g másla 60 g hladké mouky 1 žloutek
500 g mletého hovězího masa (může být i směs vepřového a hovězího) 120 g sýru Niva 6 lžic smetany 1 velké rajče bazalka pepř mletý 1 sáček Vitana „Selská sekaná“ voda
3 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky 500ňml drůbežího vývaru 1 svazek opláchnutého kopru 1ňdl plnotučného mléka 3 lžíce zakysané smetany 200ňml smetany ke šlehání sůl, pepř špetka cukru a pár kapek octa
1/2 kg paprik 50 g slaniny 2 rajčata 50 g cibule sůl 1/8 l smetany 20 g hladké mouky
4 brambory 120 g tvrdého sýra 1 kelímek smetany ke šlehání sůl, pepř toasty k polévce
Pro 4 osoby : 900 g brambor 2 vejce 1 malá cibule 200 ml kysané smetany 100 g hladké mouky 1/4 lžičky prášku do pečiva sůl, bílý pepř olej na smažení
500 g hovězího masa z roštěnce 4 lžíce oleje 1 cibule 4 lžíce kořenové zeleniny 1 lžíce hladké mouky šálek sladké smetany 3 sterilované okurky 4 lžíce sterilovaného hrášku sůl, pepř
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress