Svatomartinská pečená husa
1 větší husa 100 ml smetany na vaření sůl kmín
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1 větší husa 100 ml smetany na vaření sůl kmín
1 malá dýně 3 velké brambory 1 cibule máslo na osmahnutí cibule 1 smetana hladká mouka sůl cukr ocet
1 kg dýně 1 větší cibule 1/2 l mléka (smetany) sladká mletá paprika sůl hladká mouka máslo
350 ml mléka 125 ml smetany ke šlehání 1 kousek celé skořice 60 g cukru 5 žloutků
3 kuřecí stehna asi 100 g uzeného špeku (nebo anglické) 1/2 lžičky mleté sladké papriky sůl 1 cibule kousek mrkve, petržele, celeru(může být i celerová nať) 1 sladká smetana 1 lžíce hladké mouky 1 lžička rybízového džemu (nebo brusinek) špetka cukru a citrónová šťáva
800 g štiky 60 g slaniny 50 g másla 50 g oleje hladká mouka citrón 2 dl smetany 2 dl bílého vína sůl, pepř
6 vajec 200 g vařených nudlí 50 g másla 1/2 cibule sůl 2 lžíce sladké smetany 50 g sýra
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress