Pikantní pečivo k vínu
150 g sýru Niva 100 g Hery 100 ml šlehačky 200 g hladké mouky špetka soli a pepře 1 žloutek na potření sladká paprika a kmín na posypání
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
150 g sýru Niva 100 g Hery 100 ml šlehačky 200 g hladké mouky špetka soli a pepře 1 žloutek na potření sladká paprika a kmín na posypání
Než vaši pomocníci po nedělním obědě umyjí a uklidí nádobí, máte bábovku v troubě. 250 g mletý cukr 1 vanilkový cukr 4 vejce 1 šlehačka 300 g polohrubá mouka 1 kypřící prášek do pečiva 125 g máslo (Hera apod.) kakao (1-2 lžíce)
1/2 kg hub (čerstvých) 10 dkg slaniny 10 dkg (i více) kořenové zeleniny cibule nové koření bobkový list celý pepř, sůl olej nebo máslo hladká mouka 2 dl mléka 2 dl šlehačky
1/2 kg borůvek 2 lžíce pískového cukru 1 vanilkový cukr 1 neslazené Tatra mléko 1 – 1,5 dl šlehačky
1/4 kg čerstvých jahod 250 ml šlehačky cukr
1/2 kg jablek 50 g krystalového cukru 1 ananasový pudink piškoty trochu rumu nebo kompotové šťávy šlehačka na ozdobení
1 balení piškotů broskvový kompot čokoládový pudink 1/2 l mléka trošku rumu šlehačka a čokoládové hoblinky na ozdobení
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress