Pečené brambory se slaninou a sýrem
1 kg brambor 1 lžíce oleje na vymazání plechu 150 g slaniny 150 g plátkového sýra (moravský bochník, gouda apod.) 200 ml zakysané smetany hrst usekané pažitky sůl
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1 kg brambor 1 lžíce oleje na vymazání plechu 150 g slaniny 150 g plátkového sýra (moravský bochník, gouda apod.) 200 ml zakysané smetany hrst usekané pažitky sůl
Houby (hříbky pravé, panské, křemenáče, lišky apod.) brambory cibule slanina kabanos ev. j. měkký salám sádlo sůl, kmín
800 g nových brambor 100 g slaniny 100 g uzeniny 1 – 2 cibule 200 g sýra typu eidam 60 g másla sůl, mletý pepř olej na vymazání alobalu alobal
4 vepřové kotlety sůl, pepř 3 lžíce oleje 30 g slaniny 100 g hříbků 1 stroužek česneku
Grilovací klobásky pár plátků anglické slaniny nebo uzené kýty pár plátků sýru ementál hořčice
800 g brambor 2 vejce 4 lžíce hladké mouky 4 stroužky česneku sůl, mletý černý pepř, majoránka 400 g kysaného zelí 2 lžičky kmínu 2 lžíce oleje 150 g anglické slaniny 1 cibule cukr podle chuti sádlo na vymazání pekáčku
4 tenké párky 100 g ementálu 16 tenkých plátků prorostlé slaniny
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress