Sterilované zelí se slaninou
2 sklenice sterilovaného sladkokyselého zelí 2 lžičky drceného kmínu 100 g slaniny 1 cibule 4 – 5 lžic hladké mouky tuk podle potřeby sůl, krystalový cukr a ocet na dochucení
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
2 sklenice sterilovaného sladkokyselého zelí 2 lžičky drceného kmínu 100 g slaniny 1 cibule 4 – 5 lžic hladké mouky tuk podle potřeby sůl, krystalový cukr a ocet na dochucení
2 kg brambor (pro 4 – 5 osob) 4 vejce 1 dl mléka 300 g anglické slaniny 150 g tvrdého sýra cibule sůl, pepř hořčice tuk
Jsou výborné k pečenému vepřovému kolenu. 350 g brambor vařených ve slupce 150 g slaniny 2 lžíce sekané petrželové natě 100 g kysaného zelí 20 g sádla sůl, pepř
Na chlupáče: 1 kg brambor 150 – 200 g polohrubá mouka 1 vejce sůl strouhanka Na zapečení: 100 g goudy 100 g slaniny 1 římský salát 0,4 l smetany 3 vejce pepř, muškátový oříšek olej 2 lžíce smažené cibule pažitka na posypání
500 g kančí kýty 30 g slaniny mletý pepř, sůl 3 lžíce oleje kousek cibule, mrkve, celeru a petržele 20 g hladké mouky cukr, jalovec, nové koření, celý pepř, bobkový list, tymián 20 g másla kousek citronu 1 lžíce rajčatového protlaku 1 lžíce brusinkového nebo rybízového kompotu 1 dl červeného vína ocet
1 bažamt 60 g slaniny 1 lžíce oleje 1 cibule velká nové koření celý pepř, sůl 20 g másla vývar z masoxu
600 g vepřových jater 3 lžíce tuku 8 sušených švestek 8 malých tenkých plátků slaniny sůl, mletý pepř zázvor 1 lžíce másla
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress