Beskydský jehněčí guláš
600 g jehněčího (nebo mladého skopového) masa 2 lžíce oleje 50 g slaniny 2 cibule sůl, pepř 1 lžička sladké papriky 1 lžíce hladké mouky 100 g rajského protlaku 300 ml vývaru nebo vody 2 barevné papriky 2 naťové cibulky
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
600 g jehněčího (nebo mladého skopového) masa 2 lžíce oleje 50 g slaniny 2 cibule sůl, pepř 1 lžička sladké papriky 1 lžíce hladké mouky 100 g rajského protlaku 300 ml vývaru nebo vody 2 barevné papriky 2 naťové cibulky
1 krůta sůl 100 g slaniny 80 g másla Nádivka: 100 g másla 3 žloutky sůl, muškátový květ 5 housek mléko 50 g mandlí 2 dl smetany sníh ze 2 bílků
1 malá hlávka zelí 1 větší cibule 100 g slaniny 1 dl octa 4 lžíce cukru krupice sůl, mletý pepř 1 dl vody
600 g kapusty 100 g slaniny 1 větší cibule 30 g sádla 2 vejce sůl, mletý pepř špetka muškátového oříšku 200 g uzeného masa 200 ml mléka 100 g polohrubé mouky 2 stroužky česneku
I z obyčejných brambor se dají vykouzlit neobyčejné dobroty. 1 kg brambor 3 vejce 4 plátky anglické slaniny 2 zelené cibulky s natí 2 lžíce nasekaného kopru Na dresink: 1 šálek majonézy 4 lžíce bílého jogurtu 1 lžíce dijonské hořčice pepř, sůl
200 g hrachu 1 cibule 200 g brambor 1 mrkev 100 g anglické slaniny 2 lžíce oleje sůl, mletý pepř 2 stroužky česneku špetka majoránky 4 nožky libových párků hrst sekané petrželky
Jednoduchá pochoutka z brambor. brambory slanina (anglická, ev. paprikovaný bůček apod.) sůl
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress