Přírodní srnčí řízek
750 g srnčího masa sůl 50 g uzené slaniny 80 g sádla kmín
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
750 g srnčího masa sůl 50 g uzené slaniny 80 g sádla kmín
Základní recept na těsto: 200 g hladké mouky špetka soli 100 g másla 100 ml vody (ev.dle potřeby) Nádivka: 1 brokolice 2 vejce 1 větší cibule 150 g slaniny smetana špetku muškátového květu vegeta
750 g jelení kýty 100 g slaniny 200 ml suchého červeného vína 3 mrkve 1/2 celeru 1 petržel 1 cibule 200 ml smetanu ke šlehání 1 lžíce hladké mouky celý pepř bobkový list nové koření jalovec špetka tymiánu sůl 150 g másla
5 filetů ze štiky 8 plátků slaniny kořen zázvoru 2 stroužky česneku mletá paprika sůl, kmín olivový olej 2 lžíce másla
4 bifteky z dančího hřbetu 150 g slaniny sůl a pepř podle chuti zázvor zelená petrželka na ozdobení (nemusí však být)
800 g vepřového srdce sůl, mletý pepř 200 g cibule 100 g slaniny 50 g rajčatového protlaku 1 lžička mleté papriky 50 g hladké mouky 1 – 2 stroužky česneku 1 lžíce sekané zelené petrželky 1 červená paprika 1 jarní cibulka
4 porce kapra (podkovy) 4 plátky slaniny 2 lžíce nastrouhaného křenu 4 lístky šalvěje 30 g másla sůl
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress