Vepřový guláš s husími játry v chlebu
750 g vepřového plecka 2 lžíce sádla 250 g husích jater 1 velká cibule 20 g česneku 20 g mleté papriky sůl, kmín, majoránka 50 g rajčatového protlaku 30 g hladké mouky 500 ml vývaru malé bochníčky chleba
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
750 g vepřového plecka 2 lžíce sádla 250 g husích jater 1 velká cibule 20 g česneku 20 g mleté papriky sůl, kmín, majoránka 50 g rajčatového protlaku 30 g hladké mouky 500 ml vývaru malé bochníčky chleba
300 g fazolí (barevné nebo bílé) 1 cibule 2 lžíce sádla 1 vrchovatá lžíce hladké mouky sůl, mletý pepř majoránka 3 stroužky česneku 2 bobkové listy 4 kuličky nového koření 2 lžíce octa 250 ml sladké smetany
250 g bílých fazolí 200 g domácího uzeného masa 1 velká cibule 1 mrkev 1,5 lžíce sádla sůl, pepř kostka zeleninového bujónu ocet podle chuti majoránka 4 kuličky nového koření a 1 bobkový list 4 stroužky česneku 2 lžíce světlé instantní jíšky
1 l vývaru 100 g sádla 300 g brambor 40 g celeru 40 g mrkve 40 g petržele 100 g cibule 20 g česneku 10 g sušených hub 60 g hladké mouky špetka majoránky sůl, pepř, kmín petrželová nať
600 g vepřové pečeně 1 velká cibule hladká mouka 1 zeleninové lečo 3 lžíce hořčice 50 g anglické slaniny 1,5 dl červeného vína sádlo sůl, pepř
750 g srnčího masa sůl 50 g uzené slaniny 80 g sádla kmín
2 lžíce sádla 3-4 stroužky česneku hladká mouka trochu laku ze sterilov. okurek špetku majoránky 800 – 1000 g brambor 400 g měkkého salámu na opečení (gothaj, párkový, špekáčky ap.)
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress