Koblihy bez smažení
500 g hladké mouky 250 ml mléka 40 g cukru 50 g Hery 1 žloutek špetka soli 1 vanilkový cukr 1 kostka droždí marmeláda kousek másla na potření 3 lžíce rumu
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
500 g hladké mouky 250 ml mléka 40 g cukru 50 g Hery 1 žloutek špetka soli 1 vanilkový cukr 1 kostka droždí marmeláda kousek másla na potření 3 lžíce rumu
Během pečení nemícháme! 2 kg švestek 1/2 kg cukru krupice 2 lžíce octa 1/2 lžičky mleté skořice 4 lžíce rumu 3 utlučené hřebíčky
Rychle připraveny a stejně rychle snězeny. 250 g tvarohu 200 g polohrubé mouky 4 celá vejce 2 lžíce cukru 4 lžíce rumu 4 lžíce mléka 1 kypřící prášek olej na smažení skořicový cukr na obalení
500 g polohrubé mouky 70 g cukru 1 kostka droždí 50 g másla 2 dl mléka 1 vejce 1 lžíce rumu lžička citronové kůry špetka soli olej na smažení 200 g švestkových povidel 125 ml smetany ke šlehání moučkový cukr na posypání
Osvěžující! 300 ml zakysané smetany 1 balíček dětských piškotů 3 lžíce cukru moučka 2 lžíce rumu 250 g čerstvých jahod (nebo broskví, meruněk aj.) kousek másla na vymazání formy trochu kokosové moučky na vysypání formy
1 kg červeného rybízu 500 g krystalového cukru 1 vanilkový cukr 1/2 sáčku skořicového cukru 6 lžic rumu 2 utlučené hřebíčky šťáva z 1 citronu
Višně se nemusí vypeckovávat! 2 kg višní želírovací cukr kyselina citronová rum na vypláchnutí sklenic
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress