Jablkový hřbet bez tuku
4 vejce 200 g pískového cukru 200 g hrubé mouky 200 g jemně strouhaných jablek 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva hrst rozinek tuk na vymazání a mouka na vysypaní formy
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
4 vejce 200 g pískového cukru 200 g hrubé mouky 200 g jemně strouhaných jablek 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva hrst rozinek tuk na vymazání a mouka na vysypaní formy
500 g polohrubé mouky 250 ml mléka 100 g másla 100 g moučkového cukru 2 žloutky 1 vejce na potření vánočky 1 kostka droždí hrst rozinek namočených v rumu hrst nasekaných vlašských ořechů hrst mandlí 1/2 lžičky soli
185 g mletý cukr 185 g mleté vlašské ořechy 300 g (i méně) krájených rozinek (možno namočit předem do rumu) 3 bílky
100 g rozinek 50 g sušených brusinek 30 ml rumu nebo griotky 1/2 l silného černého čaje 1 l červeného vína 1 citron nakrájený na plátky 4 svitky skořice cukr podle chuti
1 kg oloupaných jablek 1 velká cibule 6 stroužků česneku 1 lžíce pálivé papriky 1 lžička mletého zázvoru trochu karí koření 1 lžíce soli 1,5 šálku krupicového cukru 3 lžíce rozinek 1/4 šálku octa
500 g jablek hrst rozinek hrst nasekaných ořechů 1 lžíce medu 2 lžičky mleté skořice 1 vanilkový cukr
2 kg rajčat 1 cibule 1,5 dl octa 300 g moučkového cukru 2 lžíce rozinek 2 bobkové listy 1 lžička mletého zázvoru 1/2 lžičky kardamonu 1 stroužek česneku chilli koření, špetka soli
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress