Čalamáda s paprikami
1 kg rajčat 1 kg paprik 1 kg cibule 1 kg okurek 1 květák Nálev: 1 a 1/4 l vody 1/2 l octa 200 g cukru (nebo sacharin) 80 g soli koření (nové koření, bobkový list, celý pepř)
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1 kg rajčat 1 kg paprik 1 kg cibule 1 kg okurek 1 květák Nálev: 1 a 1/4 l vody 1/2 l octa 200 g cukru (nebo sacharin) 80 g soli koření (nové koření, bobkový list, celý pepř)
2 kg rajčat 1 cibule 1,5 dl octa 300 g moučkového cukru 2 lžíce rozinek 2 bobkové listy 1 lžička mletého zázvoru 1/2 lžičky kardamonu 1 stroužek česneku chilli koření, špetka soli
2 kg jablek 1 kg hrušek 1 kg švestek 1 kg rajčat 1 kg krupicového cukru 2 lžíce octa
Kuře 2 nožky klobásy 1 větší cibule 400 g rajčat 3 – 4 stroužky česneku špetka cukru sůl zelená petrželka 1 dl oleje
1 lžíce másla 1 cibule 1 stroužek česneku 800 g rajčat sůl 2 zrnka nového koření 1 bobkový list 2 až 3 lžičky cukru 1 lžíce citronové šťávy Ř lžičky skořice 100 g uvařených těstovin trochu čerstvé bazalky
1 listové těsto 150 g čerstvé papriky 200 g měkkého salámu 2 – 3 rajčata 1 cibule 200 g strouhaného sýra 1 kelímek zakysané smetany sůl, pepř, oregano
400 g prsních kuřecích řízků 150 g vařeného uzeného masa 1 cibuli 4 stroužky česneku 6 rajčat 2 lžíce olivového oleje 250 g rýže 400 ml kuřecího vývaru 120 g mraženého hrášku mletý černý pepř, sůl
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress