Cibulová polévka s rajčaty
2 velké cibule 4 lžíce oleje 3 větší rajčata 1,2 l vývaru z masoxu 1 vejce sůl, pepř, podravka pažitka
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
2 velké cibule 4 lžíce oleje 3 větší rajčata 1,2 l vývaru z masoxu 1 vejce sůl, pepř, podravka pažitka
400 g vepřové kýty sůl, pepř mletý 1 větší cibule 2 různě zbarvené papriky 2 rajčata olej 300 g vepřových jater 150 g žampionů
4 cibule 2 rajčata 1/2 středně velké salátové okurky sůl ocet trošku cukru usekané bazalkové listy ev. zelená petrželka
4 menší ryby (např. pražmy)4 středně velká rajčatasůl, pepř1 lžička sladké papriky1 lžička saturejky1 lžička oreganotrochu olivového olejealobal
1 kg brambor 200 g prosciutta (pršut) 1 cibule několik stroužků česneku (podle chuti) 4 rajčata 2 vejce 200 g smetanového sýru 2 lžíce smetany sladké 2 lžíce olivového oleje sůl trochu bazalky
Výborný, navíc i oku lahodící oběd z mletého masa a zeleniny! 500 g mletého masa 1/2 cibule 3 lžíce vegety 3 lžíce strouhanky 1 vejce olej na vymaštění pekáče šťávu z 1/2 citrónu 1 mrkev 2 – 3 rajčata nakládaný květák (4 – 6 růžiček)
25 dkg hovězího masa 10 dkg vepřového masa sůl, pepř, kmín 5 dkg másla 3 dkg cibule 5 dkg hladké mouky 8 dkg kořenové zeleniny 25 dkg brambor 2 rajčata nebo lžíce rajského protlaku
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress