Zapečený pórek s jablky
40 g slaniny 400 g pórku 80 g cibule 300 g pokrájené šunky 4 jablka 2 vejce 0,25 l smetany sůl, mletý bílý pepř 200 g strouhaného eidamu 20 g másla strouhanka na vysypání pekáčku zelená petrželka na ozdobu
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
40 g slaniny 400 g pórku 80 g cibule 300 g pokrájené šunky 4 jablka 2 vejce 0,25 l smetany sůl, mletý bílý pepř 200 g strouhaného eidamu 20 g másla strouhanka na vysypání pekáčku zelená petrželka na ozdobu
Výborný nedělní oběd v jednom pekáči pro celou rodinu! 4 kuřecí stehna 1 kg brambor 2 větší cibule 1 pórek 2 mrkve 4 stroužky česneku grilovací koření 2 lžičky kari 150 g strouhané nivy 2 lžíce hery 3 lžíce oleje
250 g pórku 150 g dušené šunky 160 g hladké mouky 2 dl mléka 2 vejce sůl olej
200 g soji 1 pórek (nebo cibule) 3 sterilované kapie 3 vařená vejce 1 majolka (nebo jogurt) 1 lžíce hořčice l lžíce sekaného kopru sůl petržel vorčestr
Čerstvé houby cibule olej cuketa pórek zelená paprika vegeta, kmín těstoviny strouhaný sýr
asi 600 g (t.j. asi 8 ks) karotky 20 cm pórku 2 konzervy s tuńákem v oleji citrón Na dresink: 4 – 5 lžic majonézy Hellmanns 0,6 dl suchého bílého vína 1 citrón 2 čili papričky čerstvě mletý pepř
1 bílá veka 3 – 4 tavené lehce roztíratelné sýry 1 větší pórek asi 2 dl mléka 4 vejce strouhanka na obalení olej na smažení
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress