Brokolicová pánev s nivou
500 g brokolice 100 g libovější anglické slaniny 1 větší pórek trochu masového vývaru bazalka, sůl, mletý pepř sýr niva
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
500 g brokolice 100 g libovější anglické slaniny 1 větší pórek trochu masového vývaru bazalka, sůl, mletý pepř sýr niva
300 g polohrubé mouky 1 dl oleje 1 dl vody 1 vejce sůl 1/2 lžičky prášku do pečiva Náplň: 2 – 3 pórky 2 – 3 vejce 100 g nakrájené šunky 3 lžíce smetany sůl, vegeta máslo
2 – 3 rohlíky (nebo 1/2 bagety) 1 pórek 2 malé cukety 1 lžíce oleje 3 – 4 vejce (z toho 1 na navlhčení pečiva) 200 ml mléka 100 ml smetany 100 g eidamu 2 stroužky česneku sůl
400 g libovějšího vepřového bůčku bez kosti 80 g maďarské klobásy 80 g cibule 40 g sádla sůl, mletý pepř 120 g červených a zelených paprik 40 g pórku 12 g feferonek 8 g česneku 160 g vody strouhaný křen na posypání
50 g rýže 1 velký pórek 30 g másla 1 kostka masoxu čerstvě mletý bílý pepř 1/4 lžičky sušeného oregana 1 lžička sekané zelené petrželky
1 1/4 l hovězího nebo kuřecího vývaru 100 – 200 g libové vepřové kýty špetka zázvoru 1 lžička Solamylu 200 g bílé části pórku sůl špetka cukru glutamát sodný 1 lžíce bílého vína (nemusí však být)
1,5 kg malých nových brambor 250 g hub (hříbky nebo lišky nebo žampióny) 1 palička česneku 1 pórek 1 svazek jarní cibulky 2 lžíce oleje nebo sádla 1/4 lžičky mletého kmínu 2 snítky libečku sůl a mletý pepř 200 ml smetany 1 lžíce hladké mouky nebo solamylu hrst usekaných bylinek (majoránka, petrželka, rozmarýn, tymián)
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress