Vánočka
500 g polohrubé mouky 250 ml mléka 100 g másla 100 g moučkového cukru 2 žloutky 1 vejce na potření vánočky 1 kostka droždí hrst rozinek namočených v rumu hrst nasekaných vlašských ořechů hrst mandlí 1/2 lžičky soli
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
500 g polohrubé mouky 250 ml mléka 100 g másla 100 g moučkového cukru 2 žloutky 1 vejce na potření vánočky 1 kostka droždí hrst rozinek namočených v rumu hrst nasekaných vlašských ořechů hrst mandlí 1/2 lžičky soli
8 dl mléka 2 vejce 120 g polohrubé mouky 350 g pórku 150 g tvrdého sýra 100 g nivy 1 dl zakysané smetany 1 lžička soli olej
500 g nastrouhaných jablek 3 vejce 300 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 150 ml oleje 500 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 2 sáčky čokoládové polevy (koupíme hotové – mléčná nebo hořká) tuk na vymazání a mouku na vysypání plechu
500 g polohrubé mouky 2 – 3 lžíce cukru 1/2 Hery 4 žloutky 1 kostka droždí 3 dl mléka Náplň: 4 bílky 350 g práškový cukr 200 g mleté vlašské ořechy
1 květák 2 vajíčka hrnek polohrubé mouky(podle velikosti květáku) sůl, pepř,majoránka olej na smažení
Pro 4 osoby: 250 g polohrubé mouky 150 g polotučného tvarohu 1 vejce 125 ml mléka sůl 30 g másla 500 g jahod mletý cukr do jahod a máslo na přelití knedlíčků
4 vejce 120 g pískového cukru 200 g polohrubé mouky hrst nasekaných ořechů hrst rozinek(nemusí být) 1 lžička prášku do pečiva 4 lžíce oleje 4 lžíce horké vody 1 vanilkový cukr tuk a hrubá mouka na formu
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress