Fazolková polévka s koprem
250 g fazolek (čerstvé, mražené nebo sterilované) 250 g brambor 200 ml mléka 1 cibule 1 lžíce másla 1 lžíce sekaného kopru 1 citron sůl
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
250 g fazolek (čerstvé, mražené nebo sterilované) 250 g brambor 200 ml mléka 1 cibule 1 lžíce másla 1 lžíce sekaného kopru 1 citron sůl
0,9 vody 400 g mražené zeleniny (brokolice, mrkev, květák, petržel, celer) 1 dl smetany 3 oloupané brambory sůl, mletý pepř, polévkové koření Noky: 100 g jemně nastrouhaných brambor uvařených ve slupce 2 lžíce hrubé mouky 1 žloutek 1 malá cibule 3 lžičky másla 3 lžičky jemně nastrouhaného sýru sůl
1 hrst hrachu 1 hrst čočky 1 hrst krupek 1 hrst ovesných vloček nebo rýže 1 lžíce tuku 1 cibule 1 lžíce mouky 1,5 l vody kousek masoxu majoránka, česnek, sůl
1 cibule nakrájená na kostičky 1 lžíce oliv. oleje 800 g konzervovaných sekaných rajčat 1 kostka zeleninového bujonu 2 lžíce bazálky 50 g drobných těstovin 400 g konzervovaných fazolek (scezených) 100 g mražené kukuřice a hrášku sůl, pepř
4 lžíce másla 1 větší pórek 2-3 oloupané brambory 1,3 l zeleninového vývaru 200 ml smetany ke šlehání sůl
1,3 l vody 600 g brambor 300 g kysaného zelí 1 cibule 3 lžíce tuku 1 lžíce škvarků nebo slaniny nakrájené na kostičky 1 lžíce mouky sůl, 2 kuličky pepře, kmín
500 g drštěk sůl 40 g sádla 1 cibule 40 g hladké mouky 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer,petržel) 1 lžička mleté papriky 1 lžíce oleje mletý pepř 2 stroužky česneku majoránka
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress