Kroupová polévka s uzeným masem
100 g krup 20 g másla 1 mrkev 1 řapíkatý celer 80 g uzeného masa 2 brambory pár bobkových listů hrst pažitky sůl
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
100 g krup 20 g másla 1 mrkev 1 řapíkatý celer 80 g uzeného masa 2 brambory pár bobkových listů hrst pažitky sůl
4 vejce 50 g droždí drcený kmín, mletý pepř, sůl 2 cibule 50 g másla zelená petrželka nebo pažitka na ozdobu
8-12 středních žampionů 50 g másla 2 stroužky česneku 100 g nivy 4 lžíce strouhanky lžička pažitky špetka tymiánu
Na jejich přípravu můžete využít např. vykoledovaná vajíčka. Natvrdo uvařená vejce kousek salátové okurky hřebíček sůl, mletý pepř nebo mletá paprika svazek pažitky nebo petrželky, řeřichy čerstvá zelenina na oblohu (např. rajčata, zelená paprika, ředkvičky ap.)
Velmi řízný a pikantní salát z tvarůžků. 2 balíčky tvarůžků 6 rajčat 2 kelímky zakysané smetany pažitka nebo zelená petrželka
Salát je vhodný nejen pro dietáře, ale ev. i jako malý předkrm s kouskem ryby. 500 g brambor uvařených ve slupce 6 lžíc vinného octa 1 zakysaná smetana sůl, pepř pažitka
Recept na rychlý, levný a zdravý oběd či večeři ! brambory 250 g měkkého tvarohu 1 kelímek zakysané smetany (nebo bílý jogurt) 2 lžíce sladké smetany sůl, pepř, cukr 1 – 2 stroužky česneku pažitka
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress