Pikantní rajčatové čatní
2 kg rajčat 1 cibule 1,5 dl octa 300 g moučkového cukru 2 lžíce rozinek 2 bobkové listy 1 lžička mletého zázvoru 1/2 lžičky kardamonu 1 stroužek česneku chilli koření, špetka soli
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
2 kg rajčat 1 cibule 1,5 dl octa 300 g moučkového cukru 2 lžíce rozinek 2 bobkové listy 1 lžička mletého zázvoru 1/2 lžičky kardamonu 1 stroužek česneku chilli koření, špetka soli
1 menší hlávka bílého zelí 1 lžíce octa 2 lžíce cukru 1 krabička majonézy
1 kg cukety 1 cibule 2 plné lžíce oleje 1 lžíce cukru ocet sůl, kmín
Nasbírané houby, které nestačíme zkonzumovat čerstvé, si můžeme naložit nebo usušit či zamrazit, a zpestřit si touto pochoutkou jídelníček i v zimě. Ať už je konzervujeme jakýmkoli způsobem, musíme je zpracovat rychle. Nabízíme pár receptů:
7 a půl kg švestek 1 a půl kg krystalového cukru 1/4 l octa
fazole anglická slanina nebo uzený bůček cibule sůl, pepř ocet, trochu cukru
500 g brokolice 2 lžíce kvalitního olivového oleje 1 lžíce octa 1 lžíce citronové šťávy sůl, pepř
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress