Brokolicový nákyp se sýrem
250 g brokolice 50 g másla + na vymazání misky 40 g hladké mouky 2 lžíce strouhanky na vysypání misky 300 ml mléka 4 vejce 100 g sýra s modrou plísní špetka chilli nastrouhaný muškátový oříšek sůl, pepř
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
250 g brokolice 50 g másla + na vymazání misky 40 g hladké mouky 2 lžíce strouhanky na vysypání misky 300 ml mléka 4 vejce 100 g sýra s modrou plísní špetka chilli nastrouhaný muškátový oříšek sůl, pepř
1 malý květák 1 cibulka 100 g mrkve 50 g másla 50 g hladké mouky sůl, pepř, špetka muškátového oříšku kostka zeleninového bujonu nočky: 30 g másla 1 vejce strouhanka ze 2 rohlíků zelená petrželka nebo pažitka sůl, pepř
4 kuřecí prsa 1 pórek 300 g čerstvých hub 2 lžíce oleje muškátový oříšek sůl, pepř 150 ml kuřecího vývaru 150 ml suchého bílého vína 150 ml zakysané smetany snítky čerstvého tymiánu
1 l masového vývaru 300 g květáku 1,5 dl mléka muškátový oříšek sůl petrželka 1 lžíce másla na jíšku hladká mouka
400 g širokých nudlí 500 g listového špenátu (mražený) 125 ml smetany ke šlehání 2 lžíce bílého vína 4 cibule 50 g másla sůl, pepř 150 g gorgonzoly nastrouhaný muškátový oříšek
500g mraženého sekaného špenátu (nechat rozmrazit) sůl 3 lžíce másla 1 malá cibulka nadrobno nakrájená 1/2 l masového vývaru 1/4 l polotučného mléka špetka muškátového oříšku
400 g pečeného kuřecího masa 1 kuřecí játra 250 g středně tučné vepřové plece 120 g bílé veky 1 dl mléka 2 vejce 40 g hladké mouky sůl, mletý pepř strouhaný muškátový oříšek olej na vymaštění formy
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress