ňízky z hub
Kloboučky čerstvých hub olej na smažení mléko hladká mouka vejce strouhanka mletá sladká paprika sůl, drcený kmín
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
Kloboučky čerstvých hub olej na smažení mléko hladká mouka vejce strouhanka mletá sladká paprika sůl, drcený kmín
1 hrnek moučkového cukru 1 hrnek hladké mouky 1 hrnek polohrubé mouky 2 vejce 1/4 l smetany ke šlehání 1 kypřící prášek 2 lžíce mléka trochu citrónové šťávy 1 sklenice (Omnia 0,7 l) rybízového kompotu nebo asi 1/2 kg čerstvého rybízu tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu trochu moučkového a vanilkového cukru […]
600 g rybího filé (treska) sůl, mletý bílý pepř 1 lžíce citronové šťávy 100 g tvrdého sýra 250 g hladké mouky 600 ml mléka 2 vejce olej na smažení
1 větší kapusta 3 lžíce nakrájené slaniny menší cibule 2 lžíce polohrubé mouky 1/2 šálku mléka sůl 2 vejce lžička sekané petrželky strouhanky podle potřeby olej na smažení
1 mražený špenát 50 g másla 2 žloutky 30 g hladké mouky sůl, pepř, na špičku nože prášek do pečiva sníh ze 2 bílků tuk na smažení
450 g polohrubá mouka 200 g Hera 150 g mletý cukr 4 žloutky 1/2 prášku do pečiva nastrouhaná jablka rozinky nasekané ořechy sníh ze 4 bílků 160 g mletý cukr
30 g slaniny 1 lžíce sádla 1 menší cibule 2 lžičky mleté sladké papriky 150 g hovězího masa sůl, kmín, majoránka, mletý pepř 1 stroužek česneku 8 dl vývaru nebo vody 1 – 2 lžíce hladké mouky
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress