Bramborové palačinky s povidly
100 g vařených brambor 150 g polohrubé mouky 3 vejce 1,5 dl mléka 2 lžičky vanilkového cukru špetka soli tuk na smažení povidla na potření
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
100 g vařených brambor 150 g polohrubé mouky 3 vejce 1,5 dl mléka 2 lžičky vanilkového cukru špetka soli tuk na smažení povidla na potření
60 g másla nebo Hery 60 g cukru 2 vejce 300 g polohrubé mouky špetka soli 1 kypřicí prášek do pečiva Dr.Oetker 2 dl mléka 400 – 500 g borůvek asi 100 g perníku na strouhání tuk na vymazání a mouka na vysypání plechu
1 květák 50 g másla 40 g hladká mouka 3 vejce 100 g strouhaný sýr eidam 2 dl mléka sůl, pepř hrášek nebo pórek tuk na vymazání pekáčku strouhanka na vysypání pekáčku
200 g hladké mouky 100 g másla nebo Hery 1 bílý jogurt (150 g) 500 g kyselých jablek 50 g strouhanky 50 g rozinek 50 g vlašských ořechů 1 lžička mleté skořice 50 g práškového cukru 1 vejce tuk na vymazání plechu
Uzené kotlety(množství podle počtu porcí) vejce hladká mouka strouhanka olej na smažení
250 g polohrubé mouky 150 g krupicového cukru 125 ml oleje 125 ml mléka 4 vejce 250 g tvarohu citrónová kůra 1 prášek do pečiva 1 lžíce kakaa
čerstvé houby cibule olej sladká mletá paprika sůl hladká mouka zakysaná smetana
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress