Pórková polévka s vejcem
40 g másla 40 g hladké mouky 1,3 l vody sůl, vegeta, mletý bílý pepř 160 g pórku 2 vejce 1/8 l mléka zelená petrželky
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
40 g másla 40 g hladké mouky 1,3 l vody sůl, vegeta, mletý bílý pepř 160 g pórku 2 vejce 1/8 l mléka zelená petrželky
40 g droždí 1 lžička cukru asi 3 dl mléka 4 stroužky česneku 350 g vařeného uzeného masa 5 rohlíků z předešlého dne 200 g krupice špetka pepře, špetka mletého nového koření 2 lžičky majoránky na špičku nože muškátového květu 2 hrsti nasekaných čerstvých bylinek (petrželka, tymián, pažitka apod.) sůl 7 vajec podle potřeby vývar […]
1,2 l polotučného mléka 240 g krupice špetka soli 2 jablka 100 g másla 100 g cukru krupice 50 g moučkového cukru tabulka čokolády
80 g polohrubé mouky 1 vejce 1 – 2 lžíce mléka sůl
200 g rýže 100 g másla 70 g pískového cukru 3 vejce špetka soli 1/2 l mléka 1/4 l vody 1 meruňkový kompot (720 ml) tuk a strouhanka na vymazání a vysypání nádoby
4 ks hrnků (obsah 2,5 dl) 3 žemle 2 vejce 3/4 hrnku mléka 1 hrnek a 4 lžíce hrubé mouky sůl máslo na vymazání a hrubou mouku na vysypání hrnků Povede se každé kuchařce a je výborný.
400 g libového vepřového bůčku 200 g eidamu asi 2 dl mléka 2 vejce hladká mouka strouhanka sůl, pepř olej na smažení
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress