Horká čokoláda se smetanou
Tekutá dobrota pro příjemné posezení . 600 ml mléka 100 g kvalitní hořké čokolády (postačí i čokoláda na vaření) 1 vanilkový cukr cukr na doslazení podle vlastní chuti 100 ml smetany 33%
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
Tekutá dobrota pro příjemné posezení . 600 ml mléka 100 g kvalitní hořké čokolády (postačí i čokoláda na vaření) 1 vanilkový cukr cukr na doslazení podle vlastní chuti 100 ml smetany 33%
50 g ovesných vloček 1 vejce šálek mléka 50 g másla 50 g cibule 50 g droždí sůl 1 lžička hořčice petrželka zelená a pažitka
300 g pórku 1/2 l mléka 3 celá vejce 200 g hladké moučky 150 g měkkého salámu 1 lžička soli, špetka pepře olej na smažení jarní cibulka nebo petrželka na ozdobu
750 g vařených brambor 5 vajec 200 g salámu pepř, sůl 1/4 l mléka tuk
Těsto: 2 čtvrtlitrové hrnky hladké mouky 1/2 hrnku práškového cukru 1/2 hrnku mléka 1/2 hrnku oleje nebo rozpuštěného tuku na pečení 2 celá vejce 2 lžíce medu 1 kypřící prášek do pečiva jablka nebo jiné ovoce Krém: 1/2 sáčku vanilkového pudinku 1/2 l mléka 2 lžíce práškového cukru 20 g másla
brambory 1/4 l mléka 3 kuličky nového koření, 2 hřebíčky, 1 bobkový list 2 lžíce hladké mouky 1 lžíce másla kousek masoxu kopr 2 – 3 vejce cibule sůl, pepř, ocet, cukr
500g mraženého sekaného špenátu (nechat rozmrazit) sůl 3 lžíce másla 1 malá cibulka nadrobno nakrájená 1/2 l masového vývaru 1/4 l polotučného mléka špetka muškátového oříšku
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress