Květákové omelety
1 střední květák máslo 2 dl mléka 2 vejce sůl špetku strouhaného zázvoru 170 g hladké mouky 1 prášek do pečiva olej na smažení rajčata na ozdobu
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1 střední květák máslo 2 dl mléka 2 vejce sůl špetku strouhaného zázvoru 170 g hladké mouky 1 prášek do pečiva olej na smažení rajčata na ozdobu
600 g hladké mouky 1 kostka droždí 6 žloutků 80 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 80 g másla špetka soli 2 lžíce rumu 1 citron 250 – 300 ml vlažného mléka olej na smažení 10 lžic meruňkové (ev. jiné) marmelády cukr na posypání
Bramboráčky jsou výborné samotné, ale můžete si je dát i se zelím a uzeným! 750 g brambor 100 g nasekaných škvarků 1 hrnek horkého mléka 1/4 malého celeru 1 vejce 2 mladé cibulky 5 lžic hladké mouky 2 stroužky česneku sůl, pepř, drcený kmín, majoránka olej na smažení
brambory máslo nebo máslová rama mléko sůl
1 veka 750 g jablek 3 dl mléka 4 vejce 400 g tvarohu 50 g cukru 1 vanilkový cukr 3 lžíce rozinek 3 lžíce rumu 1 lžička citronové kůry mletá skořice, cukr 50 g másla
Chutná jak teplý, tak stejně dobře i za studena. 1 kg brambor 150 ml mléka 1 kostka droždí (42 g) 70 g sádla sůl, mletý pepř, mletý kmín 80 g hladké mouky 3 stroužky česneku čerstvou majoránku na ozdobení
Chutná zejména s těstovinami a s gnochi. 2 dl mléka nebo smetany 1 lžíce hladké mouky kousek másla sýr niva stroužek česneku
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress