Kachna na grilu
1 mladá kachna (asi 1,8 kg) 1 jablko 4 jarní cibulky 2 lžíce pomerančové šťávy 2 lžíce sherry 1 lžíce medu 2 lžíce sójové omáčky sůl, pepř kajenský pepř
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1 mladá kachna (asi 1,8 kg) 1 jablko 4 jarní cibulky 2 lžíce pomerančové šťávy 2 lžíce sherry 1 lžíce medu 2 lžíce sójové omáčky sůl, pepř kajenský pepř
1 kg vepřových žebírek 100 ml kečupu 70 ml oleje 4 lžíce medu 4 lžíce sójové omáčky 1 lžička vinného octa 1 lžička drceného pepře 1 lžička drceného koriandru 1 cibule 3 stroužky česneku chilli koření
8 lžic vinného octa 125 ml oleje 8 lžic medu 2 jemně nasekané cibule 4 prolisované stroužky česneku 4 lžičky mleté papriky 4 lžičky dobromysli sůl tabasco
5 vepřových řízků sůl 2 rajčata 1 hlávkový salát 1 lžíce olivového oleje Na marinádu: 3 stroužky česneku 1 lžíce tlučeného koriandru 3 lžíce sójové omáčky 1 lžička mletého černého pepře 1 lžička worcestru 1 lžíce oleje 2 dl černého piva
300 g hlávkového zelí 200 g zelených paprik 200 g cibule ocet Na marinádu: 1/8 l octa 1/16 l hovězího vývaru 2 lžíce oleje trochu cukru a soli 20 g nastrouhaného křenu 10 g jemně nakrájeného kopru
2 kg vepřových žebírek Na marinádu: 3 lžíce medu 3 lžíce oleje 1 lžíce sójové omáčky 1 lžička kari koření 1 lžička sladké papriky několik kapek tabasca 2 lžíce citrónové šťávy sůl
800 g kuřecích prsíček sůl, mletý černý pepř 2 lžíce solamylu 4 stroužky česneku 3 lžíce ostrého kečupu 1 lžíci worcestrové omáčky 1 lžičku majoránky 1 lžičku mleté pálivé papriky špetku čili koření 4 vejce olej na smažení
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress