Krůta s mandlovou nádivkou
1 krůta sůl 100 g slaniny 80 g másla Nádivka: 100 g másla 3 žloutky sůl, muškátový květ 5 housek mléko 50 g mandlí 2 dl smetany sníh ze 2 bílků
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1 krůta sůl 100 g slaniny 80 g másla Nádivka: 100 g másla 3 žloutky sůl, muškátový květ 5 housek mléko 50 g mandlí 2 dl smetany sníh ze 2 bílků
300 g hladké mouky 100 g moučkového cukru 200 g másla 2 žloutky 20 g jemně strouhaných vlašských ořechů Náplň: 100 g vlašských ořechů 3 lžíce rumu 5 lžic jahodového džemu Na dohotovení – ozdobu: 100-150 g bílé polevy 50 g tmavé polevy celé oloupané mandle
Netradiční super „zobání“ k vínu nebo jen tak. brambory olej na smažení červená paprika sůl mandle
150 g Hery, másla ev. j. tuku 200 g moučkového cukru 2 vejce špetku citrónové kůry šťáva z půlky citrónu 1 vanilkový cukr 250 g měkkého tvarohu 500 g hladké mouky 1 prášek do pečiva 1 vejce na potření mazance 100 g blanšírovaných mandlí
100 g slaniny 1 cibule 100 g šunky 3 žemle 3 vejce 1 hrnek mléka 6 kusů spařených, oloupaných a nasekaných mandlí játra, srdce a žaludek z krůty zelená petrželka muškátový květ, pepř, sůl
500 g hladké mouky 125 g Hery 2 vejce 125 g medu 190 g cukru moučky 1 lžička mleté skořice 5 mletých hřebíčků 1 lžička jedlé sody čokoládová poleva a půlené mandle na zdobení vejce na potření
500 g polohrubé mouky 250 ml mléka 100 g másla 100 g moučkového cukru 2 žloutky 1 vejce na potření vánočky 1 kostka droždí hrst rozinek namočených v rumu hrst nasekaných vlašských ořechů hrst mandlí 1/2 lžičky soli
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress