Dobrá bramboračka
1 l vývaru 100 g sádla 300 g brambor 40 g celeru 40 g mrkve 40 g petržele 100 g cibule 20 g česneku 10 g sušených hub 60 g hladké mouky špetka majoránky sůl, pepř, kmín petrželová nať
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1 l vývaru 100 g sádla 300 g brambor 40 g celeru 40 g mrkve 40 g petržele 100 g cibule 20 g česneku 10 g sušených hub 60 g hladké mouky špetka majoránky sůl, pepř, kmín petrželová nať
Chutná jak teplý, tak stejně dobře i za studena. 1 kg brambor 150 ml mléka 1 kostka droždí (42 g) 70 g sádla sůl, mletý pepř, mletý kmín 80 g hladké mouky 3 stroužky česneku čerstvou majoránku na ozdobení
S krajícem chleba jde o výbornou večeři pro 4 osoby. 50 g hrachu 50 g fazolí 50 g čočky 50 g krup 50 g kořenové zeleniny cibule 30 g sádla 30 g hladké mouky sůl, majoránka
4 stehenní kuřecí řízky 2 lžíce oleje 1 sáček zeleninové směsi pod svíčkovou 2 cibule sladká paprika česnek majoránka 1 kostka bujónu pepř, sůl
1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě 1 cibule 2 stroužky česneku 1 – 2 lžíce hladké mouky 1 lžička mleté papriky trochu vegety trochu majoránky
jelení plecko 10 dkg sádla 2 velké cibul 2 velké lžíce sladké papriky rajský protlak sůl gulášové koření 4 stroužky česneku majoránka kmín citrónová kůra hladká mouka vývar
50 g hrachu 50 g čočky 50 g fazolí 50 g krup 50 g nastrouhané kořenové zeleniny 1 cibule 1 lžíce oleje 2 lžíce hladké mouky 1,5 l vody 2 stroužky česneku sůl, pepř, majoránka
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress