Zelenina v soli
1000 g mrkve 700 g celeru 700 g petržele 300 g květáku 500 g cibule 100 g kedlubny 100 g česneku 300 g pórku celkem 100 g petrželové, celerové a pórkové nati asi 750 g soli
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1000 g mrkve 700 g celeru 700 g petržele 300 g květáku 500 g cibule 100 g kedlubny 100 g česneku 300 g pórku celkem 100 g petrželové, celerové a pórkové nati asi 750 g soli
1 květák 2 vajíčka hrnek polohrubé mouky(podle velikosti květáku) sůl, pepř,majoránka olej na smažení
1 velký květák 1 malá cibule nasekaná nadrobno 1 červená nebo zelená paprika nakrájená na kostičky 3 lžíce oleje 2 lžíce sladké červené papriky 220 ml vody 280 g žampiónů nakrájených na plátky 240 ml kysané smetany pepř, sůl
1 nadrobno nasekaná cibule (nebo bílá část pórku) 3 lžíce másla 1 l zeleninového vývaru (může být i z kostky) 500 g květáku rozděleného na růžičky 200 ml smetany 1 – 2 lžíce nadrobno nasekaného kopru sůl, pepř
1 květák 1 větší cibule tuk trochu mléka 3 – 4 vejce sůl, pepř pažitka nebo zelená petrželka (nemusí ale být)
1 květák 1 lžička karí 1 lžička koriandru 1 lžička kurkumy špetka soli 3 lžíce sójové omáčky 5 brambor tuk na fritování
500 g květáku sůl 2 vejce 5 lžic hladké mouky trochu piva olej na smažení pažitka na posypání
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress