Květákový bramborák
1 středně velký květák 5 – 6 brambor 2 vejce 80 – 100 g hladké mouky asi 1 dl mléka 2 stroužky česneku sůl, pepř, kmín, majoránka tuk na smažení
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1 středně velký květák 5 – 6 brambor 2 vejce 80 – 100 g hladké mouky asi 1 dl mléka 2 stroužky česneku sůl, pepř, kmín, majoránka tuk na smažení
1 větší květák 4 vařené brambory 1 houska trochu mléka pepř, sůl 150 g šunkového salámu 2 vejce hladká mouka strouhanka vejce olej na smažení
1 květák 150 g majonézy 2 stroužky česneku citron sůl
1 kg rajčat 1 kg paprik 1 kg cibule 1 kg okurek 1 květák Nálev: 1 a 1/4 l vody 1/2 l octa 200 g cukru (nebo sacharin) 80 g soli koření (nové koření, bobkový list, celý pepř)
1 květák 50 g másla 40 g hladká mouka 3 vejce 100 g strouhaný sýr eidam 2 dl mléka sůl, pepř hrášek nebo pórek tuk na vymazání pekáčku strouhanka na vysypání pekáčku
I ten, kdo má zažívací problémy si může dopřát grilování! Nevěříte Ř Vyzkoušejte to s grilovací deskou na sporák – jde to i bez tuku! 1 menší květák sůl 2 vejce 2 hrsti strouhanky 1 lžíce nasekané pažitky
1 květák rajský protlak 2 stroužky česneku zelená petrželka olivový olej provensálské koření oregano bazalka tymián saturejka sýr typu parmazán pepř, sůl
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress