Uzenobramboročesneková koule
250 g uzeného uvařeného masa 5 větších brambor 2-3 stroužky česneku 100 g hrubé mouky 1 vejce mletý pepř, sůl 100 g uzeného špeku
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
250 g uzeného uvařeného masa 5 větších brambor 2-3 stroužky česneku 100 g hrubé mouky 1 vejce mletý pepř, sůl 100 g uzeného špeku
Vařené brambory 1 vejce špetka soli hrubá nebo polohrubá mouka ovoce podle vl. výběru – čerstvé nebo kompotované máslo na polití a cukr na posypání knedlíků
500 g hrubé nebo polohrubé mouky 1 vejce 3 dl vlažné vody nebo mléka 2 housky 20 g droždí 1/2 lžičky soli
500 g polohrubé mouky špetka soli 250 ml mléka 1 lžička krystalového cukru 20 g droždí 1 vejce 1 broskvový kompot nebo čerstvé ovoce (podle ročního období) 2 tvrdé tvarohy moučkový cukr na posypání 100 g másla
1 kg brambor 150 – 200 g polohrubá mouka 1 vejce sůl strouhanka
250 g měkkého tvarohu 70 g hladké mouky 70 g krupice 70 g másla 1 vejce vanilkový cukr, sůl, citrónová kůra máslo na polití a cukr na posypání
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress