Cibulová pomazánka
250 g cibule 50 g másla 60 g droždí 4 vejce 2 špetky soli špetka kmínu a pepře 1 lžička pažitky nebo petrželky
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
250 g cibule 50 g másla 60 g droždí 4 vejce 2 špetky soli špetka kmínu a pepře 1 lžička pažitky nebo petrželky
Vhodné za tepla jako příloha, za studena ke grilovanému masu ap. 1 hlávka zelí (středně velká) 1 cibule olej (sádlo) 8 – 10 rajčat sůl, kmín 3 lžíce cukru 2 lžíce citrónové šťávy
750 g srnčího masa sůl 50 g uzené slaniny 80 g sádla kmín
30 g másla 50 g hladké mouky 1,5 l vody sůl, kmín 2 krajíce suchého nalámaného chleba 1 vejce trošku mléka koření podle vlastní chuti pažitka nebo zelená petrželka
5 filetů ze štiky 8 plátků slaniny kořen zázvoru 2 stroužky česneku mletá paprika sůl, kmín olivový olej 2 lžíce másla
Kdo nemusí zelňačku kyselou, může si uvařit zelňačku z bílého zelí. 1/4 hlávky bílého zelí 1 mrkev 1 cibulka 1 l zeleninového vývaru ze 2 kostek 1 lžička kmínu 1 lžíce hladké mouky 1 lžíce oleje sůl, pepř 4 vařené brambory (z předešlého dne)
6 – 8 vajec (2 na 1 porci) 200 g žampiónů 1 cibule 2 lžíce mléka 1 – 2 lžíce oleje špetka kmínu sůl, pepř
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress