Pizza těsto z pizzerie
0,5 kg hladké mouky 1 lžíce olivového oleje 1 lžíce soli 1 kostka droždí 2,5 dcl studené vody
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
0,5 kg hladké mouky 1 lžíce olivového oleje 1 lžíce soli 1 kostka droždí 2,5 dcl studené vody
1 – 2 vejce 1 listové těsto 1 lžička kečupu kmín sůl
Pro 2 osoby: 200 g těstovin (špagety nebo makaróny) 125 g mozzarelly 80 g eidamu 100 g rajčatového protlaku 3 lžíce sladkého kečupu střední cibule 2 stroužky česneku sojová omáčka slunečnicový (olivový) olej čerstvá bazalka
3 středně velké brambory uvařené ve slupce 4 rohlíky nebo housky 80 g trvanlivého salámu 1 středně velká cibule 2 lžíce kečupu 1 lžíce zakysané smetany nebo majonézy 1 stroužek česneku 1 lžička worcesterské omáčky sůl, mletý pepř mletá sladká paprika lístky rukoly a pažitka
500 g hladké mouky 30g droždí 250-300 ml mléka špetka soli 1 lžička cukru olej na smažení Na ochucení podle chuti: česnek prolisov. do tatarské omáčky, příp. jen kečup,strouhaný sýr nebo třeba jen povidla.
400 g hovězí svíčkové ( nebo roštěnce) 1 lžička celého pepře 1 cibulka 1 lžíce kečupu 1 malá chilli paprička, sůl 1 malá cibule 2 žloutky 1 lžička pálivé angl. nebo francouzské hořčice 1 lžička celozrnné hořčice 1 lžička mleté papriky 100 ml oleje 8 krajíců chleba 4 stroužky česneku
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress