Jahodový míša – pohár
150 g měkkého tvarohu 1/2 l mléka 1 vanilkový pudinkový prášek cukr podle chuti asi 250 g čerstvých jahod
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
150 g měkkého tvarohu 1/2 l mléka 1 vanilkový pudinkový prášek cukr podle chuti asi 250 g čerstvých jahod
3 balíčky dětských piškotů 3 kelímky zakysané smetany 1 kelímek šlehačky jahody – jsou nejlepší, ale mohou být i meruňky, borůvky a j. ovoce, příp. i kompot 4 vanilkové cukry
2 pomeranče 200 g jahod 1 banán 150 g hroznového vína 2 – 3 lžíce cukru láhev dětského šumivého nápoje s jahodovou příchutí 1/2 citrónu led
2 kg jahod 1 kg reveně (rebarbory) 2 kg cukr krystal (nebo krupice)
1 kg očištěných jahod 800 g cukru 1 balíček práškové Petosy (40 g) 1/2 lžičky kyseliny citrónové
Pro 4 osoby: 250 g polohrubé mouky 150 g polotučného tvarohu 1 vejce 125 ml mléka sůl 30 g másla 500 g jahod mletý cukr do jahod a máslo na přelití knedlíčků
Období sklizně jahod je poměrně krátké, proto si přebytky jahod pro další měsíce můžeme zamrazit. Jahody cukr mikroténový obal na tlačenku
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress