Jahodový koktejl
jahody (čerstvé nebo mražené) zralý banán pomerančová šťáva
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
jahody (čerstvé nebo mražené) zralý banán pomerančová šťáva
1 l vody 100 g jahod 100 g dobře vyzrálých meruněk 1 – 2 citróny 300 ml jablečného džusu 3 lžíce cukru
1, 5 l plnotučného mléka 2 hrsti zralých jahod, omytých a zbavených stopky podle potřeby cukr na dotažení chuti
2,5 hrnku polohrubé mouky 1 kypřící prášek 1 hrnek mletého cukru 1 vanilkový cukr 2 vejce 1/2 hrnku oleje 1 hrnek mléka tuk na vymazání a mouka na vysypání plechu jahody
500 g jahod 125 g másla (nebo Hera) 125 g práškového cukru 200 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 4 vejce vanilkový cukr na posypání
300 g jahod 250 g měkkého tvarohu 3 lžíce kakaa cukr podle chuti trochu mléka 125 ml šlehačky
Těsto: 4 vejce 200 g cukru 250 ml mléka 120 g Hery 250 g mouky (napůl hladká a polohrubá) 1 kypřící prášek do pečiva 100 g čokolády na vaření 1 lžička kakaa Hera na vymazání formy Na ozdobení: 400 g čerstvých jahod trochu jahodového džemu moučkový cukr na posypání koláče
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress