Jablečné tyčinky
500 g jablek hrst rozinek hrst nasekaných ořechů 1 lžíce medu 2 lžičky mleté skořice 1 vanilkový cukr
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
500 g jablek hrst rozinek hrst nasekaných ořechů 1 lžíce medu 2 lžičky mleté skořice 1 vanilkový cukr
1 měkký tvaroh 1 vejce 1 Hera 350 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 3 lžíce cukru špetka soli Náplň: 6 – 7 jablek 1/2 vanilkového pudinku 1 vanilkový cukr 3 – 4 lžíce cukru
500 g nastrouhaných jablek 3 vejce 300 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 150 ml oleje 500 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 2 sáčky čokoládové polevy (koupíme hotové – mléčná nebo hořká) tuk na vymazání a mouku na vysypání plechu
550 g dýňové dužiny 550 g jablek 900 g želírovacího cukru 2 bal. vanilkového cukru šťáva z 1 citrónu
Těsto: 100 g hladké mouky 100 g polohrubé mouky špetka soli 100 g másla (pokojové teploty) 1 žloutek 2 – 3 lžíce studené vody Náplň: 4 – 5 jablek 3 lžíce cukru krupice 50 g másla 6 lžiček meruňkové zavařeniny 2 lžíce aromatického alkoholu (např. meruňkovice, třešňovice ap. – rum však ne!)
1 kachna 3 lžíce medu 40 g másla 2 cibule 4 jablka 2 hřebíčky 4 kuličky nového koření sůl
6 bílků 200 g přírodního krupicového cukru 200 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 125 g Hery nebo jiného tuku 200 g oloupaných jablek čokoládová poleva
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress