Rychlý jablečný kompot
8-10 větších jablek 2 – 3 lžíce cukru 1 lžičku hřebíčku kousek celé skořice 1/4 lžičky kys. citrónové (nemusí být – podle kyselosti jablek)
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
8-10 větších jablek 2 – 3 lžíce cukru 1 lžičku hřebíčku kousek celé skořice 1/4 lžičky kys. citrónové (nemusí být – podle kyselosti jablek)
4 malé bulvy červené řepy 4 velká kyselejší jablka šťáva z 1 citronu svazek pažitky 60 g parmazánu několik listů hlávkového salátu hrst dýňových semínek sůl a mletý pepř 4 lžíce olivového oleje
1 kilogram protlaku (stejný díl méně zralých jablek, vyzrálých švestek a hrušek) 500g cukru trochu kyseliny citronové (nemusí být)
Na mošt můžeme zpracovat různá, mimo jiné i padaná jablka a jablka méně vzhledná.
1 kg oloupaných jablek 1 velká cibule 6 stroužků česneku 1 lžíce pálivé papriky 1 lžička mletého zázvoru trochu karí koření 1 lžíce soli 1,5 šálku krupicového cukru 3 lžíce rozinek 1/4 šálku octa
Máte-li nadbytek jablek a nestačíte je konzumovat jen za syrova, můžete si z nich jednoduše vyrobit velmi chutnou přesnídávku, se kterou budete mít úspěch nejen u dětí. Budete na ni potřebovat: 2,5 kg oloupaných jablek 350 g krupicového cukru 3 dl vody 1 vanilkový cukr 1 vanilkový pudink šťáva z 1/2 citrónu
240 g tuku (máslo, Hera apod.) 240 g cukru 3 celá vejce 240 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 3 oloupaná jablka 3/4 lžičky mleté skořice
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress