Jablkový hřbet bez tuku
4 vejce 200 g pískového cukru 200 g hrubé mouky 200 g jemně strouhaných jablek 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva hrst rozinek tuk na vymazání a mouka na vysypaní formy
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
4 vejce 200 g pískového cukru 200 g hrubé mouky 200 g jemně strouhaných jablek 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva hrst rozinek tuk na vymazání a mouka na vysypaní formy
800 g kachních prsou bez kostí 3 cibule 3 lžíce másla sůl, mletý pepř 2 bobkové listy 2 kuličky nového koření 2 lžičky majoránky 250 ml bílého vína 150 g sušených švestek 3 lžíce ořechů vlašských 2 jablka
3 vejce 3 plátky anglické slaniny 1 lžíce másla 1 malé jablko sůl a mletý pepř cukr moučka na poprášení
600-800 g vepřové pečeně bez kosti nebo panenky 4 lžíce olivového oleje sůl a hrubě mletý barevný pepř 2 snítky rozmarýnu 1 cibule 4 stroužky česneku 2 velká jablka 1 lžíce cukru šťáva z 1/2 citronu 100-150 ml bílého vína 1 malá červená – jemně usekaná chilli paprička (bez semínek)
Křížaly se sice považují za typicky vánoční pamlsek, ale pochutnat si na nich můžete kdykoliv. Jedná se o zdravou pochoutku, zejména i proto, že po usušení si ovoce ponechává svůj vysoký obsah vitaminů a minerálů. Jablka
500 g vepřových jater 4 lžíce hladké mouky 2-3 lžíce oleje sůl a mletý pepř 1 lžička kmínu 2 velká kyselejší jablka 1 velká cibule 2 lžíce másla pár kapek worcestrové omáčky 1 lžíce citrónové šťávy
1 kg červeného zelí 250 g cibule 2 lžíce tuku 4 lžíce octa 500 g jablek 350 ml červeného vína 3 lžíce rybízového džemu sůl, pepř, bobkový list cukr podle chuti
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress