Játra s jablky – špíz pro labužníky
250 g jater 2 párky 100 g slaniny 2 cibule 1 – 2 jablka sůl tuk na smažení
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
250 g jater 2 párky 100 g slaniny 2 cibule 1 – 2 jablka sůl tuk na smažení
Velmi chutný oběd pro 4 člennou rodinu zhruba za stovku – včetně brambor! 4 řízky z kýty 4 plátky tvrdého sýra 4 plátky anglické slaniny 2 jablka hladká mouka na obalení olej na smažení sůl, pepř
Když už žemlovku ani strůdl doma nikdo nechce, zkusíme to s knedlíky! 5 brambor sklenička (2 dl) krupice hrubé sklenička hrubé mouky 1 vejce špetka soli jablka tvaroh a cukr na posypání a máslo na polití knedlíků
1,2 l polotučného mléka 240 g krupice špetka soli 2 jablka 100 g másla 100 g cukru krupice 50 g moučkového cukru tabulka čokolády
K plnění koláčů, buchet, vdolků aj. dobrot z kynutého těsta uvádíme několik osvědčených základních náplní:
250 g hladké mouky 120 g rostlinného tuku 70 g moučkového cukru 2 – 3 lžíce bílého jogurtu 1 vejce 1/2 prášku do pečiva Náplň asi 1 kg oloupaných nastrouhaných jablek 1 lžička mleté skořice vanilkový cukr 50 g vlašských ořechů 1 rozšlehané vejce na potření
Pro 1 porci: 50 g ledového salátu 30 g Hellmanns majonézy 30 g bílého jogurtu 50 g jablek 50 g rucoly 80 g modrého sýru citron
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress