Hrnkový knedlík
4 ks hrnků (obsah 2,5 dl) 3 žemle 2 vejce 3/4 hrnku mléka 1 hrnek a 4 lžíce hrubé mouky sůl máslo na vymazání a hrubou mouku na vysypání hrnků Povede se každé kuchařce a je výborný.
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
4 ks hrnků (obsah 2,5 dl) 3 žemle 2 vejce 3/4 hrnku mléka 1 hrnek a 4 lžíce hrubé mouky sůl máslo na vymazání a hrubou mouku na vysypání hrnků Povede se každé kuchařce a je výborný.
300 g hrubé mouky 1 a 1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva 1 žloutek sůl 210 ml mléka 2 rohlíky (z minulého dne)
4 vejce 200 g pískového cukru 200 g hrubé mouky 200 g jemně strouhaných jablek 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva hrst rozinek tuk na vymazání a mouka na vysypaní formy
250 g brynzy 250 g hrubé mouky 1 vejce sůl 2 lžíce mléka 150 g slaniny
250 g hrubé mouky 20 g sádla sůl 1 vejce trochu vody strouhanku na osmažení Náplň: 1/2 kg hlávkového zelí 10 g cukru trochu sádla sůl, špetka pepře sádlo na omaštění knedlíků 100 g sýra na strouhání
150 g vařených brambor 350 g hrubé mouky sůl 1 vejce 1 žloutek 150 ml mléka 20 g droždí zakysaná smetana česnek olej na smažení
500 g tvarohu 50 g másla 3 vejce 2 lžíce krupice 2 lžíce hrubé mouky strouhanka sůl máslo na pokapání noků Na omáčku: 6 lžic džemu (rybízový, višňový, meruňkový apod.) 1 dl sladké smetany
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress