Hovězí plátky s divokým kořením na smetaně
4 plátky hovězího masa 1 cibule sůl 2 lžičky koření na divočinu 1 rajský protlak (malý) 1 lžíce hladké mouky 1 velkou mrkev 1/4 celeru 2 dl smetany na vaření 1 lžička cukru olej
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
4 plátky hovězího masa 1 cibule sůl 2 lžičky koření na divočinu 1 rajský protlak (malý) 1 lžíce hladké mouky 1 velkou mrkev 1/4 celeru 2 dl smetany na vaření 1 lžička cukru olej
Hovězí maso (nejlépe žebro) 2 l studené vody 2 mrkve 2 bobkové listy 4 kuličky celého pepře 4 kuličky nového koření petrželová nať sůl, polévkové koření Na nudle: 1 vejce 70 g hrubé mouky asi 1/4 l mléka sůl olej
1 kg libového hovězího masa 2 lžíce slunečnicového oleje 1 cibule 8 – 10 mrkví 2 lžíce hladké mouky 1/2 l tmavého piva 1 kostka hovězí masox sůl, pepř, špetka cukru 3 bobkové listy 1 větší snítka tymiánu
Boršč moravského komtura není ani tak polévka, spíše skvělý zeleninový „guláš“. 600 g hovězího masa 1 velká cibule 2 mrkve, 2 petržele, 1 střední celer asi 1 dl oleje sůl,mletý pepř, mletý kmín 6 kuliček celého pepře a 6 kuliček nového koření 3 + 2 bobkové listy mletý koriandr podle chuti 1 větší červená řepa […]
700 g hovězího masa sůl, pepř 1 – 2 lžíce hladké mouky 1 lžička tymiánu 5 lžic olivového oleje 1 cibule 2 stroužky česneku 400 g oloupaných rajčat šťáva z 1/2 citrónu 1 kostka zeleninového bujonu 150 g rajského protlaku 250 g čerstvého (nebo mraženého) hrášku 1 lžička cukru 1 lžička čerstvého tymiánu
6 kg vepřového plecka 3 kg bůčku b.k. 1 kg hovězího masa (pojiva) 70 g pepře 10 g drceného kmínu 100 g mleté papriky 20 g rychlosoli 190 g soli 150 g česneku 20 g pálivé papriky střeva
300 g kapusty 200 g vepřového masa 200 g hovězího masa 50 g slaniny 1 cibule 4 stroužky česneku 1 vejce sůl, pepř 1 lžíce majoránky strouhanka
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress