Houbová smetanová polévka
3/4 l vývaru z kostí (nebo voda a 1/2 kostky masoxu) 1/2 l sladké smetany 100 g čerstvých (nebo 50 g sušených) hub 50 g másla 60 g hladké mouky 1 žloutek
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
3/4 l vývaru z kostí (nebo voda a 1/2 kostky masoxu) 1/2 l sladké smetany 100 g čerstvých (nebo 50 g sušených) hub 50 g másla 60 g hladké mouky 1 žloutek
Houby (hříbky pravé, panské, křemenáče, lišky apod.) brambory cibule slanina kabanos ev. j. měkký salám sádlo sůl, kmín
500 g krátkých těstovin 250 g čerstvých hub (nebo žampiónů) 150 g anglické slaniny 0,5 l mléka 2 lžíce hladké mouky 1 cibule rostlinný olej sůl, pepř oregano, bazalka, tymián
200 g roštěnek 200 g vepřové kýty 200 g prsíček z kuřete 200 g vepřových jater 2 lžíce čerstvých hub (směs nebo žampióny) 1 cibule 2 stroužky česneku 1/2 lžičky pepře 1/2 lžičky soli 250 g oleje Na zálivku: 1/2 lžičky zázvoru 1 lžíce sójové omáčky 1 dl bílého vína 1 lžička práškového cukru
5 lžic sádla 2 větší cibule 1 lžička mleté sladké papriky sůl, kmín talíř houbové směsi kousek masoxu 6 zelených paprik 4 stroužky česneku 1/8 l kysané smetany 1 lžíce hladké mouky
čerstvé houby cibule olej sladká mletá paprika sůl hladká mouka zakysaná smetana
Kloboučky čerstvých hub olej na smažení mléko hladká mouka vejce strouhanka mletá sladká paprika sůl, drcený kmín
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress