Křehký broskvový koláč
250 g hladké mouky 1 prášek do pečiva 150 g cukru 2 vejce 150 g rozpuštěného másla 6 lžic mléka 1 broskvový kompot (půlky broskví) tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu 2 lžíce moučkového cukru na posypání
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
250 g hladké mouky 1 prášek do pečiva 150 g cukru 2 vejce 150 g rozpuštěného másla 6 lžic mléka 1 broskvový kompot (půlky broskví) tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu 2 lžíce moučkového cukru na posypání
Jsou výborné samotné, ale můžete si je dát i se zelím a uzeným. 750 g brambor 1 hrnek horkého mléka 100 g nasekaných škvarků 1/4 malého celeru 1 vejce 2 lahůdkové cibulky 5 lžic hladké mouky 2 stroužky česneku sůl, pepř, drcený kmín, majoránka olej na smažení
4 kuřecí řízky sůl 2 žloutky hladká mouka na obalování 1 – 2 lžíce mléka sníh ze 2 bílků
1 celer 2 plátky citrónu 2 hřebíčky sůl vejce hladká mouka strouhanka 50 g tvrdého sýra olej na smažení
500 g kuřecích (krůtích nebo vepřových játer) 3 lžíce kečupu 2 lžíce oleje sůl, pepř 2 lžíce hladké mouky
30 g droždí 100 g cukru 500 g hladké mouky 50 ml mléka špetka soli 2 vejce 50 g tuku na pečení 2 lžíce rumu 250 ml smetany hrubý cukr a plátky mandlí na posypání 1 vejce na potření
250 g hladké mouky 100 g Hery 100 ml smetany ke šlehání 1/2 kostky tvarohu 1 vejce špetka soli 2 vanilkové cukry 100 g mletých vlašských ořechů 400 g švestkových povidel strouhaná kůra z 1 citronu
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress