Kachní vývar s kapáním
6 kachních krků kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer, cibule) petrželová nať, libeček sůl 1 vejce dětská krupička
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
6 kachních krků kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer, cibule) petrželová nať, libeček sůl 1 vejce dětská krupička
Jsou rychle hotové, nadýchané, chutnají všem, zejména pak slaví úspěch u dětí. 1 vejce sůl dětská krupička (množství podle velikosti vejce)
Oblíbená a jednoduchá polévka, kterou stačíme uvařit, když „nestíháme“. Kousek Ramy nebo másla 3 lžíce dětské krupičky 1 vejce 1,5 l vývaru ( nebo vody + bujónová kostka) asi 200 g polévkové zeleniny čerstvé (nebo mražené) zelená petrželka
1 tvaroh 1 vejce 7 lžíc dětské krupičky špetka soli meruňky (čerstvé, kompotované nebo zmrazené) máslo na polití moučkový cukr na posypání nastrouhaný tvrdý tvaroh na posypání knedlíků polohrubá mouka na posypání válu
Uvařené brambory hrst hladké mouky nebo dětské krupičky 2 vejce 2-3 stroužky česneku sůl, pepř, majoránka olej
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress