Jahodový koktejl
1, 5 l plnotučného mléka 2 hrsti zralých jahod, omytých a zbavených stopky podle potřeby cukr na dotažení chuti
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
1, 5 l plnotučného mléka 2 hrsti zralých jahod, omytých a zbavených stopky podle potřeby cukr na dotažení chuti
250 g měkkého tvarohu 120 g hrubé mouky 1 vejce 1 žloutek 2 lžíce másla sůl Omáčka: ovocný džem (rybízový, jahodový, meruňkový nebo švestková klevela) 2 lžíce citronové šťávy 2 lžíce moučkového cukru 1/4 lžičky mleté skořice
500 g jahod 125 g másla (nebo Hera) 125 g práškového cukru 200 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 4 vejce vanilkový cukr na posypání
Těsto: 1 Hera 85 g cukru 1 vejce 400 g mouky (napůl polohrubé a hladké) 1/4 lžičky soli tuk (Hera) na vymazání a mouka na vysypání koláčové formy Náplň: asi 1 kg jablek 2 lžíce cukru 1 lžíce citrónové šťávy 1/2 lžičky skořice 1 skořicový cukr 1 vanilkový cukr hrst rozinek
Jsou prima k odpolední kávičce nebo jen tak k mlsání. 100 g másla 50 g třtinového cukru 1 vejce 100 g polohrubé mouky 200 g čokolády na vaření 150 g vlašských nebo lískových oříšků (nebo mix)
500 g jahel 1 l mléka sůl cukr skořice
400 g jahel asi 800 ml mléka sušené švestky cukr máslo tuk na vymazání
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress