Kakaová roláda se šlehačkou
4 větší vejce 80 g cukru (jemný písek nebo moučka) 20g kakaa 1 lžíce polohrubé mouky máslo na pomazání pečicího 1 smetana ke šlehání 33%
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
4 větší vejce 80 g cukru (jemný písek nebo moučka) 20g kakaa 1 lžíce polohrubé mouky máslo na pomazání pečicího 1 smetana ke šlehání 33%
3 zralé banány 6 dkg Hery 3/4 hrnku (0,25 l) cukru krupice 1 celý + 1/3 hrnku hladké mouky 1/2 lžičky soli 1/2 lžičky jedlé sody trochu prášku do pečiva 2 celá vejce 1/2 hrnku strouhaných vlašských ořechů rozinky namočené v rumu (nemusí být)
250 g másla 250 g mletého cukru 3 žloutky 1/4litru mléka 400 g polohrubé mouky prášek do pečiva 3 bílky 2 lžíce kakaa 1/2 kg tvarohu (v alobalu) 100 g cukru 1/2 bal. vanilkového cukru 2 žloutky 2 bílky hrst rozinek (nemusí být)
Během pečení nemícháme! 2 kg švestek 1/2 kg cukru krupice 2 lžíce octa 1/2 lžičky mleté skořice 4 lžíce rumu 3 utlučené hřebíčky
Domácí voňavá dobrota je nejlepší! 1 kg malinového protlaku 600 g cukru prášek do marmelád 3 g kyseliny citrónové
Klasika je nejlepší! 1 hlávka bílého zelí 1 větší cibule 2 lžíce cukru lžička soli, pepř mletý 2 lžíce octa olej
Meruňky, jak je neznáte! Meruňky cukr aromatický destilát (koňak, slivovice ap.) hrubá mouky bílé víno žloutek špetka soli tuk na smažení
© OK – RECEPTY 2024. Powered by WordPress