Tvarohová bábovka
250 g polohrubé mouky 150 g krupicového cukru 125 ml oleje 125 ml mléka 4 vejce 250 g tvarohu citrónová kůra 1 prášek do pečiva 1 lžíce kakaa
vše pro vaření. Recepty, rady, tipy, triky…
250 g polohrubé mouky 150 g krupicového cukru 125 ml oleje 125 ml mléka 4 vejce 250 g tvarohu citrónová kůra 1 prášek do pečiva 1 lžíce kakaa
1 kg angreštu 400 g krystalového cukru
500 g malin 500 g rybízu 2 jablka 600 g krupicového cukru
Na krém: 150 g moučkového cukru šťávu z půlky citrónu 250 g másla 250 ml mléka 1,5 lžíce hladké mouky 1,5 lžíce solamylu 1 vanilkový cukr Na ořechovou hmotu: 120 g másla 100 g moučkového cukru 300 g mletých (nebo nahrubo nasekaných) ořechů 3 lžíce medu Na těsto: 450 g hladké mouky 1 lžičku jedlé […]
Nasbírané houby, které nestačíme zkonzumovat čerstvé, si můžeme naložit nebo usušit či zamrazit, a zpestřit si touto pochoutkou jídelníček i v zimě. Ať už je konzervujeme jakýmkoli způsobem, musíme je zpracovat rychle. Nabízíme pár receptů:
1 kg zralých malin 1 kg cukr písek kyselina citronová (nemusí být)
1/2 kg borůvek 2 lžíce pískového cukru 1 vanilkový cukr 1 neslazené Tatra mléko 1 – 1,5 dl šlehačky
© OK – RECEPTY 2025. Powered by WordPress